5 maj 2022
19:00

Fristads GoIF

GFK drog det längsta strået i tät match mot Fristad

Det bjöds sannerligen inte på något skönspel Rånnevis allt grönare, men fortfarande ojämna och studsiga matta. Kan det nu bara komma lite regn kommer den vara mycket bättre när nästa hemmamatch ska spelas. Men nu ska matchen mot Fristad refereras.

GFK skapar matchens första möjlighet i den 4:e minuten när man skapar en trippelchans där Fristadförsvarare står i vägen för två avslut innan det sista rullas strax utanför. Strax därpå sticker Fristad upp i en attack på högerkanten men volleyavslutet som möts på inlägget går högt, högt över. Simon Forsblad vill sedan inte vara sämre utan skickar i väg ett skott som även det skulle snuddat trädtopparna som står utmed Rånnevi. I den 28:e minuten får GFK frispark ute på sin vänsterkant. Inläggsfrisparken möter Elvin Cuni med pannan, men Fristads motar bollen. Returen hamnar vid Viktor Lids fötter som tar ett skott som täcks i ett motlägg. Viktor får tag i bollen på nytt, drar med sig bollen åt vänster och trycker till bollen som hamnar i nätmaskorna, 1-0. Därmed tog mittbacken Viktor ledningen i seriens skytteliga. I den 38:e minuten visas Sebastian Forsblad ostskivan sedan bröderna samarbetat för att få stopp på ett Fristad-anfall. Seriens tråkigaste innermittfält att möta för motståndarna? Med ett par minuter kvar av halvleken kommer Fristad till avslut innanför straffområdet men Jonathan Kisch i GFK-målet motar undan bollen till en resultatlös hörna.

I den andra halvleken fortsätter båda lagen slå långt och det är som matchens gigant, Oskar Lid, förklarade för lokaltidningen efter matchen:
– Tyvärr blir det inte välspelat på en sådan här matta. Det var inget skönlir. Vi fick skicka långt och det finns inte så mycket annat att göra.
Inledningsvis är det Fristad som skapar en del, bland annat på ett lobbförsök, men Kische är med på noterna och får undan bollen med ett tigersprång. Nästa aktion blir inte lika lyckad för Kische när han ska rensa undan en boll. Den hamnar på fötterna hos Fristads Jonathan Fagelberg som lugnt och behärskat lyfter bollen i nät till 1-1. Iochmed det är då matchens båda målskyttar i delad skytteliga-ledning. Likaläget ska dock inte hålla i sig så länge. Det som blivit GFK:s signum under årets inledning ska visa sig bära frukt igen. Oskar Lid tar fart vid långsidan och skickar in ett långt inkast. Broder Viktor når högst på bollen som studsar mot mål. Då slänger sig Mattias Johansson fram och får ett pet (?) på bollen och förlänger den in i mål, 2-1. Nästa stora chans tillfaller Fristad i den 72:a minuten då bollen dimper ner vid målområdet efter en fast situation. Ett rappt avslut går mot mål, men Kisch står för en kanonräddning när han slänger sig mot sin vänstra stolpe och får undan bollen. Därefter är GFK närmare att få in 3-1 än Fristad att kvittera, även om det är nervigt ända tills domaren blåser av matchen.